Gz hammerdin build PvP by Tob3x
![]() ![]() |
|
Ocena
|
Gz hammerdin build PvP by Tob3x
nie, 12 kwi 2009 - 15:11
|
|
|
Na Odwyku Postów: 139 Komentarzy: 0 Thanks: 0 * Pieczęci: 0 * Status: Offline Dołączył: 26 lis 08 Forum Gold: 161.00 User: Nieznany Ostrzeżenia: (80%)
|
http://img12.imageshack.us/my.php?image=58354399.png
1.Wstęp 2. Umiejętności 3. Progi 4. Przedmioty 5. Jak dodać statystyki 6. PvP 7. Drobne Informacje 8. Osiągi 9. Zakończenie 1. Wstęp Witam, Ten build dotyczy hammerdina PvP na FREE DUELS. Na free duels gra się bez zasad i to daje nam dużą przewagę. Powiem tak. Jeżeli ktoś nie jest bogaty niech w ogóle sie za to nie bierze bo tylko zmarnuje majątek. Gram moim hammerem 7 miesięcy zdobyłem duże doświadczenie od Kumpli i na duelach. To nie postać perf. Ale poradzi sobie z 6 postaciami. Tą siódmą postacią jest Druid Ele z którą nie ma szans. 2. Umiejętności Tutaj nic nadzwyczajnego. Kończymy nabijać postać na 93 LvL gdyż ten lvl to PvP style Błogosławiony młot - 20 Wigor - 20 Błogosławiona celność - 20 Koncentracja - 20 Medytacja - koniecznie 1 Święta tarcza - Tyle ile zostanie czyli 16 pkt Po 1 pkt. na dojście To powinno wyglądać mniej więcej tak: http://img12.imageshack.us/my.php?image=58354399.png 3. Progi FCR: Progi Fps (Klatek na Sekundę): 15, 14, 13, 12, 11, 10, 9 Potrzebne FCR: 0%, 9%, 8%, 30%, 48%, 75%, 125% Czar na sekundę: 1.67, 1.79, 1.92, 2.08, 2.27, 2.50, 2.78 FHR: Progi Fps (Klatek na Sekundę): 7, 6, 5, 4, 3, 2 Potrzebne FHR: 0, 7,15, 27, 48, 86, 200 4. Przedmioty Broń: Wizzy socked 20 life 15 @ lub 15@ zależy kto jak bogaty ja mam 15@ bez life. Wtedy taki wizzy ma 50 fcr gz mana i 90@ res ! Rękawice: Tylko i wyłącznie Trang Oul'e. Pierścienie: 1. Jeżeli używamy amulet 20 fcr to 2x Bul Kathos 2. A jeżeli Mare to 2x Ringi FCR mods. Ja osobiście wybrałem tą opcje gdyż 20 FCR trudno znaleść. Pas: 1. Arach - Nie zaprzątajcie sobie głowy tym szajsem 2. Verdungo 40 Vita 13+ DR - Jeżeli mamy CoA 25+@ res 14+ DR socketowaną 2x Ber 3. Bugged Belt - Jeżeli mamy CoA 2x@ 15DR socketowaną -15 req 15@ jool + Ber Buty: Water Walk 65 Life Random ED Imo wg mnie WW Lepsze niż sands. Why? Otóż WW ma więcej life niż sands, a dex > str Spirit: Koniecznie 35 FCR 40+@ res może być ST/AK/SR gdyż ma ten styl Amulet: 1. Jeżeli używamy 2x Bul Kathos to amulet 2 Pala 20 fcr mods 2. Jeżeli używamy 2x Ringi FCR to Mare. Ja osobiście wybrałem tą opcje gdyż 20 FCR trudno znaleść. Helmet: 2. Jeżeli mamy Verdungo 40 Vita 13+ DR to CoA 25+@ res 14+ DR socketowaną 2x Ber 3. Jeżeli mamy Bugged Belt to CoA 2x@ 15DR socketowaną -15 req 15@ jool + Ber Zbroja: Enigma MP bo low STR Lub Dusk bo PvP Style koniecznie 15 ED 770+ Def Switch: CTA 6/6/x koniecznie w mieczu ponieważ wtedy robimy NK używając charge. Low pala spirit Inventory: 5x Pala Sks 4x Life 22x 20 Life scs z resami może być 11 res lub 5@ kombinujcie Torch Pala 20/20 Anni 20/15+/x Itemy na ABS: Cold: Griswold Crown socked 2x Thul Shield 4x@ socked 4x saphire 2x Raven Snow Clash Trang Oul's Wizzy 90@ Amu 3 pala 10 FCR Da nam taki abs i stack res że all cold będą rage. Fire: Hots 2x Dwarf Rising Sun Dla Bugged Auradina i Town Dudu Fire Shield 4x@ socked 4x Rubin Light: Black Horn Helmet 2x Wisp TG Dla Bugged auradina i FoHera shield 4x@ 4x Topazed 5. Jak dodać statystyki 1. Do ekwipunku wkładamy tylko Torch + Anni + Spirit jak już mamy Holy Shield dodajemy dex pod max block - MAX BLOCK POKAZANY JEST W STATYSTYKACH NIE NA TARCZY! 2. Str pod najcięższy item czyli CoA 3. All Vita 4. 0 Mana 6. PvP To jest FREE Duels więc śmiało absorbujcie wszystkich Co do strategii na postacie przedstawię tylko trzy gdyż resztę sami musicie odkryć i niektóre są tajemnicą Druid Ele: Druid ele zazwyczaj ma ochrone i dużo life więc ciężko będzie szansa na wygraną to ok. 11/100 Więc stoimy w miejscu i spamujemy hammerami. Musimy wyczuć kiedy zrobi nam tele na głowę wtedy to my robimy tele po za jego zasięg, hammery zniszczą jego wilki i zacznie uciekać i szybko rush zanim odnowi wilki. To jest jego słaby punkt. Necromanta: Bone: Łatwo złapać na Name Lock'a i pada po 2 hammerach może 3, ale jak już dostaniemy od ghostów to nie wyjdziemy raczej żywi z tego Więc tak zazwyczaj będzie spamował na oślep robimy tele wokół niego starając się go sprowokować to ucieczki. Jak będzie uciekał trzeba wyczuć ten moment i zrobić tele w tym samym czasie co on i wtedy masa hammerów na niego. Padnie Summoner: Łatwiutko. Trzeba grać na czas. 3 minuty i zostanie sam wtedy już rush na niego. Paladyn: Bugged auradin bardzo łatwo. Trzeba kombinować z absorbcjami te które są wyżej. Ten element który ma większy dmg zakładamy na niego res shield + kombinujemy abs i po prostu rush. 7. Drobne Informacje Gdy atakujemy szarża to atakujemy od dołu gdyż mamy większe pole widzenia. Młot rozkręca się od lewej do prawej strony Po Pełnym obrocie młot znika i staje sie niewidzialny. 8. Osiągi Osiągamy takim hammerem 10-11k DMG, 4k Life, 50 DR, 125 FCR, 86 FHR i Max Block co jest ważne 9. Zakończenie Dziękuję wszystkim za przeczytanie tej strategi Pozdrawiam. -------------------- ![]() ![]() ![]() Koniec karmienia :) |
|
| |
| Następujący użytkownicy podziękowali za post: | |
nie, 12 kwi 2009 - 15:18
|
|
|
Użytkownik Postów: 31 Komentarzy: 0 Thanks: 0 * Pieczęci: 0 * Status: Offline Dołączył: 07 kwi 09 Forum Gold: 0.00 User: Nieznany Ostrzeżenia: (0%)
|
Ladny i przejrzysty opis.
Jedyny minus, to ciezko kpupic niektore itemki, ale Ci bogatsi nie beda mieli z tym problemow. Dzieki za kolejny ladny przyklad jak mozna zrobic dobrego hammera. pozdrawiam |
|
|
|
nie, 12 kwi 2009 - 22:06
|
|
![]() Odwrócony ![]() ![]() Na Odwyku Postów: 939 Komentarzy: 0 Thanks: 0 * Pieczęci: 0 * Status: Offline Dołączył: 06 lut 09 Forum Gold: 0.00 User: Znany Ostrzeżenia: (60%) ![]()
|
Szczerze? Nie podoba mi się.. Zapomniałeś chociażby o czako.. COA oczywiście ale je się używa tylko na meele postacie czyli smiter/barb/bowka...
Sandy dają wiecej life niż ww? no nie słab mnie.. sandy - 15 vita = 45life (1vita = 3hp) ww = 65life jedyny plus z sandów to FHR i pns res... oraz def powiedz mi ile dmg wyciągasz na tym bulidzie? :| 9k? Z tarczą 45res + 4x perf gem.... to pewnie 7... a próg fhr? Na duele to jedna z podstaw... pare scs z FHR pod przed ostatni próg musi być... Chyba było to 80 ale nie pamiętam teraz dla mnie 5/10 -------------------- |
|
|
|
nie, 12 kwi 2009 - 22:48
|
|
![]() Członek mafii ![]() ![]() ![]() Użytkownik Postów: 1,936 Komentarzy: 27 Thanks: 25 * Pieczęci: 0 * Status: Offline Dołączył: 14 sty 09 Forum Gold: 0.00 User: Nieznany Gildia: Brak Ostrzeżenia: (0%)
|
Te same uwagi co Miko300 mam.
Nie za ciekawy 4/10. -------------------- Potrzebujesz pomocy z programem do Diablo II ? Pisz
|
|
|
|
nie, 12 kwi 2009 - 22:49
|
|
|
Użytkownik Postów: 167 Komentarzy: 0 Thanks: 8 * Pieczęci: 0 * Status: Offline Dołączył: 14 mar 09 Forum Gold: 0.00 User: Nieznany Ostrzeżenia: (90%)
|
z niketorymi tarczami za duzo trzeba do dex dodac zeby byl max blok, przy spiricie trudno jest wycaignac max blok wiec? zaopatrz sie w zake ;]
Druid Ele: Druid ele zazwyczaj ma ochrone i dużo life więc ciężko będzie szansa na wygraną to ok. 11/100 Więc stoimy w miejscu i spamujemy hammerami. Musimy wyczuć kiedy zrobi nam tele na głowę wtedy to my robimy tele po za jego zasięg, hammery zniszczą jego wilki i zacznie uciekać i szybko rush zanim odnowi wilki. To jest jego słaby punkt. z kim ty grasz ? od keidy to dudu zrobi na ciebie tele ? vs dudu trzeba umiec grac - zaopatrz sie w widowmakera, prog 125 fcr jest chyab zbedny ;P i nei wal w wilki tylko w ducha lol ~~ |
|
|
|
pon, 13 kwi 2009 - 10:20
|
|
|
Na Odwyku Postów: 139 Komentarzy: 0 Thanks: 0 * Pieczęci: 0 * Status: Offline Dołączył: 26 lis 08 Forum Gold: 161.00 User: Nieznany Ostrzeżenia: (80%)
|
Oj czuje że każdy z was gra na LD ;x
1. "Otóż WW ma więcej life niż sands, a dex > str" To to co ja napisałem "Sandy dają wiecej life niż ww? no nie słab mnie.." WW ma więcej Life ! ! ! WW = Water Walk = Wodołazy Przeczytaj DOKŁADNIE zanim coś napiszesz... 2. "powiedz mi ile dmg wyciągasz na tym bulidzie? :| 9k? Z tarczą 45res + 4x perf gem.... to pewnie 7... " Lol dmg na PvP? Od kiedy to jest ważne? Człowieku nie graj już LD bo tam lamy grają coś widzę i chcą tylko osiągnąć dobry DMG na PvP. Tarcze 45@ + 4x perf gem to 9k dmg vs elemental chars. "a próg fhr? Na duele to jedna z podstaw... pare scs z FHR pod przed ostatni próg musi być... Chyba było to 80 ale nie pamiętam teraz" Od Kiedy próg FHR stosujemy vs soso? wiesz przeczytaj na prawdę dokładnie zanim coś napiszesz. FHR vs dudu assa hammer smite barb i kogoś jeszcze. "Chyba było to 80 ale nie pamiętam teraz" 80? Nie pamiętasz? Skoro nie jesteś pewien to w ogóle nie pisz. To jest free duels. Jak nie masz umiejętności, aby wygrać bez FHR vs chars to na prawdę załamka totalna. Czasami trzeba porzucić FHR FCR I te twoje najważniejsze DMG, a przygotować sie vs najsilniejszy char. Powiedzmy grasz vs Orb soso, druid ele i hammerdin z hackami. To co zrobisz? Weźmiesz FHR FCR I DMG vs hammer i dudu? A co z orb? Przecież będzie ciągle uciekała i waliła, a Ty obrywał i w końcu zginiesz. 3. "z niketorymi tarczami za duzo trzeba do dex dodac zeby byl max blok, przy spiricie trudno jest wycaignac max blok wiec? zaopatrz sie w zake ;]" 1. Zaopatrz sie w słownik ortograficzny 2. ST To najlepsza tarcza, a nie zaka ;x 3. Skąd weźmiesz 125 fcr z zaka? Chyba że TMC "z kim ty grasz ? od keidy to dudu zrobi na ciebie tele ? vs dudu trzeba umiec grac - zaopatrz sie w widowmakera, prog 125 fcr jest chyab zbedny ;P i nei wal w wilki tylko w DUCHA LOL ~~" Gram z najlepszymi druidami na NLD. To druid rushuje hammera, a hammer gra defensywnie, a potem ofensywnie. Tak trzeba umieć grać i właśnie musisz się nauczyć. Fcr 125 i fhr jest bardzo potrzebne, a nie DMG ;x. Co do Life druid'a. Life Druida to jest pikuś jak wpadniemy mu na głowę i zaatakujemy hammerami to bez FHR i wilkołaków nie wyjdzie z tego. A raczej nie będzie miał przedostatniego progu FHR gdyż to bardzo duży próg, a utrzymać reszte. 0 3 7 13 19 29 42 63 99 174 456. Nie rozumiesz że to wilki blokują hammery? Zrozum to nie wiem czemu ty grasz z polskimi druidami. Po za tym potrzebujemy mieć FHR i FCR vs dudu, a nie DMG. Bez FHR to nie wygramy, a bez FCR nie uciekniemy na wypadek wpadki. Jak zniszczymy druida wilki to zostanie bez obrony i on ucieka. Wtedy musimy go złapać i zabić zanim odnowi! Z 10k dmg na druida będziesz miał góra 4 hity . "Zapomniałeś chociażby o czako.." ? Buahhaa ^^ Shako jasne wracaj na PvM tyle powiem. Shako na hammerze PvP co za bzdura. Jakbyś nie zauważył to Shako nie da Ci FHR, a tylko life. Shako jest prawie bez użyteczne ;x Powiem to tak: Musicie pograć na NLD i zobaczyć jak to jest. Jak gracie na serwerach typu PL, PL DuELs to się nie dziwię że takie głupoty pie*dolicie EDIT: A i jeszcze. Channel na duel NLD to op duel Gdybym miał grać vs Bow, Bugged Auradin baba + jakaś soso to bym wygrał, ale nie do 0. Było TvT Blizz soso + Druid + Barb vs Me and 2 kumpli. Mieli nie wyobrażalne ilości życia, a jakoś zremisowaliśmy grając samymi paladynami. V/t, hammer + foh i hammer. Tu trzeba umieć grać. Ten post został edytowany przez sX-Hammerdin: pon, 13 kwi 2009 - 11:03 -------------------- ![]() ![]() ![]() Koniec karmienia :) |
|
|
|
pon, 13 kwi 2009 - 18:06
|
|
|
Użytkownik Postów: 167 Komentarzy: 0 Thanks: 8 * Pieczęci: 0 * Status: Offline Dołączył: 14 mar 09 Forum Gold: 0.00 User: Nieznany Ostrzeżenia: (90%)
|
w sumei prawda z tym co zes napisal, ale widowmakera polecam sie zaopatrzyc, na pewno wycaigniemy tyle dex zeby go podniesc z runkąhel chociażby ;] hmm shako tez trzeba kupic bo chyba nei bedizesz grał vs soso z shako no nie ? chyba ze grasz z tymi absami co wyczytales ale to troszke lame... ogółem to jednak mzoesz troszke bardziej rozpisac walki, a tak to 9/10
|
|
|
|
pon, 13 kwi 2009 - 20:45
|
|
|
|
Ech w sumie to znany jestem na NLD jako 1# abs hdin na Europe. Zresztą nawet gdybym wziął shako to by mnie raczej wyśmiali. Sam wyzywam ludzi od shako zaka arach hdin więc głupio było by w tym wystąpić co nie? ;) Na NLD wszystkie chwyty dozwolone zostałem tak nauczony, aby wkurzać ludzi i mieć z tego przyjemność
"zaopatrz sie w widowmakera, prog 125 fcr jest chyab zbedny ;P" Ale to mnie najbardziej roześmiało Co do reszty duel'i powinniście odkryć sami. Bow to po prostu robicie desynch i tele na głowę. Bez uniku 1 hit i pada. -------------------- ![]() ![]() ![]() Koniec karmienia :) |
|
|
|
pią, 24 kwi 2009 - 16:42
|
|
![]() FBI ![]() Użytkownik Postów: 627 Komentarzy: 0 Thanks: 0 * Pieczęci: 0 * Status: Offline Dołączył: 16 kwi 08 Forum Gold: 464.00 User: Nieznany Ostrzeżenia: (30%)
|
hmm,ten typ na duelach nigdy mi sie nie widzial:p ale do rzeczy:) pisales ze tylko dudu ele cie zjedzie itp,,tak?? chyba malo grales albo nie wiem z kim grales,chyba soski z talrashem-niewazne jak bedziesz mial czas to pm do mnie i pokaze ze 8 na 10 dueli cie zjade i to nie zadna javka fc czy auradynem i innym shitem. A co do taktyki to 7/10 bo w miare poprawna:)pozdr
-------------------- ![]() "Im bardziej dana cywilizacja zrozumie, że jej obraz świata jest fikcją tym wyższy jest jej poziom nauki." |
|
|
|
pią, 24 kwi 2009 - 17:48
|
|
|
Użytkownik Postów: 72 Komentarzy: 0 Thanks: 0 * Pieczęci: 0 * Status: Offline Dołączył: 15 kwi 09 Forum Gold: 1.00 User: Nieznany Ostrzeżenia: (0%)
|
Ulquiorra, masz racje. Na LD same noobki graja
|
|
|
|
sob, 25 kwi 2009 - 14:45
|
|
|
|
Chaos powiem Ci że gram z bardzo dobrymi graczami. I Uwierz mi że tak jest. Ten build muszę już poprawić. Jest kilka dobrych zmian
EDIT: "chyba malo grales albo nie wiem z kim grales,chyba soski z talrashem" Jak wejdę na Diablo to tylko po to aby grać na duelach, a nie robić baalruny czy tradować. Gram z bardzo dobrymi uwierz mi Co do sosek tal rasha nie hostuje je nawet bo nie będę je szukał po całej mapie Ten post został edytowany przez Ulquiorra: sob, 25 kwi 2009 - 15:24 -------------------- ![]() ![]() ![]() Koniec karmienia :) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | | Aktualny czas: sobota, 11 luty 2012 - 14:48 |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||