Nie jeste?? zarejestrowany. Kliknij tutaj, aby tego dokona??!

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Closed TopicStart new topic
> Forum Gold FAQ
Zorg
post wto, 25 mar 2008 - 21:36
Post #1

Prawa ręka mafii
Admin
Komentarzy: 1
Pieczęci: 0 *
Status: Offline
Forum Gold: 62,497.99
User: Trusted
Gildia: Diabły

Co to jest Forum Gold?

Forumg Gold (FG) jest wirtualna waluta obowiązującą na forum d2traders. Za forum gold możesz kupić wiele przedmiotów dla twoje postaci lub podnieść jej lvl, kupić postacie forumowe czy sygnaturki. Dodatkowo jest mozliwosc zamienienia forum gold na realne przedmioty, dzieki Aukcjom D2Traders.

Jak zdobyć Forum Gold?

*Reklamujac nasze forum - jest to jeden z najlatwiejszych sposobow zdobycia Forum Gold, kliknij tutaj zeby sie dowiedziec wiecej
*Handlując własnymi przedmiotami. Zrób temat ze swoja oferta na forum na którym grasz np "Softocore Europe Ladder Trading", jeżeli twoja oferta będzie interesująca użytkownicy forum będą licytowali przedmiot, a za największą ilość oferowanego złota będziesz mógl sprzedać wystawiony przedmiot.
*Oferując usługę nabijania levelu postaci, "Uber Tristram leveling", taxi lub innej pomocy.
*Kupując od właściciela forum poprzez przelew lub SMS - zorg. Cennik znajduje się tutaj

Co możesz kupić za Forum Gold?

*Wszystkie przedmioty jakie tylko oferują inni użytkownicy ze swiata Diablo
*Przedmioty realne, ktore sa wystawiane na aukcji w forum "Aukcje D2Traders"
*Usługę levelowania twojej postaci
*Sygnaturki - które można kupić od ludzi którzy oferują taką usługę lub od Administracji. Link tutaj
*Rankingową postać forum, wiecej info znajduje się tutaj

Jak wysłać Forum Gold?

* Na samym początku wejdź w Forum Gold pod logiem, tłustym drukiem, a następnie kilknij w "Ustal nowe hasło" w tym polu będziesz mógl ustanowić swoje hasło do Forum Gold
* Następnie kliknij na forum gold innego użytkownika i wyślij mu określoną ilość.

Dlaczego warto zbierać Forum Gold?

- przejrzyście widzisz przedmioty oferowane przez innych
- możesz kupić to czego na battle.net nie możesz znaleźć
- po resecie rankingu nie jesteś zupełnie goły, w chwilę możesz kupić przedmioty za Forum Gold które oferują inni użytkownicy
- Forum Gold mozesz zamienic na realne przedmioty, ktore oferuja inni Uzytkownicy w dziale "Aukcje D2Traders"

Ten post został edytowany przez Zorg: pon, 22 mar 2010 - 12:11

--------------------

Noc posubna
maz. pyta sie zony
- Kochanie, nigdy nie rozmawialismy na takie tematy, ale... powiedz ilu miaas facetow przede mna?
- 3....a nie sorry 9, przypomniala mi sie jedna akcja.
Go to the top of the page

+Quote Post
Następujący użytkownicy podziękowali za post:
Largo
post nie, 12 kwi 2009 - 19:29
Post #2

FBI
*
Użytkownik
Komentarzy: 0
Pieczęci: 0 *
Status: Offline
Forum Gold: 0.00
User: Nieznany
Gildia: Brak

Ostrzeżenia:
(0%) -----

Dodatkowe informacje:

W związku, że to ja jestem autorem Forum Gold opiszę Wam go, w pełni jego możliwości, jak je wysyłać, czego nie powinno się robić.

Sprawdzanie stanu Forum Gold:

Istnieją 3 podstawowe sposoby sprawdzenie stanu Forum Gold:

• Pod logiem znajduje się Forum Gold: X,XXX.XX np. Forum Gold: 2,500.00 - w ten sposób wiecie ile aktualnie posiadasz Forum Gold
  • W profilu użytkowników
  • W każdym temacie
Wszystkie metody pokazują Wam ilość Forum Gold, jak i możliwość wysłania go.

Wysyłanie Forum Gold:

Wysyłanie Forum Gold to wyjątkowo prosty sposób. Aby wysłać Forum Gold wystarczy odnaleźć miejsca w którym jest pokazywany stan konta w w/w punkcie. Wysyłanie Forum Gold odbywa się TYLKO przy włączonym JavaScript! W momencie kliknięcia w stan konta innego użytkownika lub swój pokazuje się następujące okienko:

Jak widać, składa się z prostego formularza z 3 miejscami do wypełnienia. Oto opis tych 3 pól:

• Ilość Forum Gold - podajemy tutaj ilość Forum Gold, którą chcemy wysłać. Próba wysyłania Forum Gold w postaci fałszywych danych, znaków, które nie są liczbami, będą logowane, a osoba, która podjęła się tych kroków ukarana! Opis schematów:
    • Poprawne formaty:
      • 1,000.00
      • 1.50
      • 1000
      • 0.50
    • Nie poprawny formaty:
      • 100 FG/fg
      • -100
      • Kod JavaScript ( próba włamania -> XSS ) i SQL ( próba włamania -> SQL Injection )
      • Wszystkie inne znaki oprócz liczb
  • Komentarz - komentarz jest dobrowolny, nie jestem wymaganym polem. Jego maksymalny rozmiar to 255 znaków. Komentarze przydają się w sytuacjach kiedy nie pamiętamy za co dostaliśmy Forum Gold, a administracja podejrzewa Nas o oszustwo. Zaleca się używanie tego narzędzia.
  • Hasło Forum Gold - hasło Forum Gold, jak wskazuje nazwa, nie jestem hasłem od naszego konta. Hasło Forum Gold jest zakodowane, dlatego nie ma możliwości łatwego trafienia w wynik. NIGDY i NIKOMU nie podawaj tego hasła! Administracja i moderacja mają prawo zmienić Ci hasło! Zdobyć je można w dziale opisanym poniżej.
Wypełnienie formularza poprawnie i podanie poprawnych danych spowoduje wyświetlenie się komunikatu o sukcesie wysłania Forum Gold, dodaniu informacji w logach o tej operacji jak i również osoba, do której wysłałeś Forum Gold zostanie poinformowana poprzez prywatną wiadomość ( PW ). W innym przypadku, system poinformuje Cię o błędach jakie popełniłeś podczas wysyłania Forum Gold.

Blokada konta Forum Gold:

Na pewno jesteś zdziwiony, kiedy podczas wejścia na forum widzisz Forum Gold: Locked? Informacja ta oznacza, że Twoje konto Forum Gold zostało tymczasowo zawieszone. Co to oznacza? Zostałeś oskażony o kradzień lub została wszczęta przeciw Tobie sprawa o blokadę Forum Gold, w celu zapobiegnięcia wypłowowi Forum Gold za przedmioty lub przelanie na nowe konto. Powodami zablokowania Forum Gold mogą być:

• Kradzież przedmiotu
  • Obrażanie innych użytkowników
  • Posiadanie wielu kont tzw. Multi-Account
  • Oszustwa związane z znalezieniem błędu w systemie Forum Gold

W sytuacji kiedy Forum Gold zablokowane nie możesz wykonywać następujących czynności:

• Wysyłać Forum Gold jak i je odbierać
  • Jeżeli znajdowałeś się na liście najbogatszych, automatycznie zostajesz z niej usunięty
  • Kupować Forum Gold
  • Kupować dodatkowych opcji podczas tworzenia nowego tematu ( kolorowy temat, pogrubienie, kursywa )

Zablokowanie konta Forum Gold także wśród użytkowników wypiera negatywny skutek. Dlatego, nie oszukuj, błędy zgłaszaj, a Twoja opinia nigdy nie zostanie podważona!

Przywracanie hasła Forum Gold:

Wielokrotnie pewnie zapominałeś hasła do konta, ale także do Forum Gold to nie jest rzadkość! W związku z tym dodałem w Forum Gold funkcję do przywracania hasła Forum Gold. Składa się ono z 3 etapów, po kolei je wymienię i opiszę:

• Wysłanie prośby i reset hasła - kiedy zdecydujesz się wysłać prośbę o nowe hasło, Twoje aktualnie hasło zostanie zresetowane. Mimo to, nie jest to problem zabezpieczeń, ponieważ hasło zostanie zresetowane, dopiero po potwierzeniu tego kroku. Pierwszy etap składa się z wysłania prośby. Musisz podać informację takie jak hasło do konta ( w celu weryfikacji właściciela ) i kod CAPCTHA, który został stworzony przeciw botom. Po poprawnym wypełnieniu formularza zostaje wysłany Email na Twoje konto z instrukcją.
  • Potwierdzenie zresetowania - w zawartym emailu będzie link, po jego klikeniu Twoje hasło zostaje zresetowane. System poprosi Cię o podanie jeszcze raz kodu weryfikacyjnego w celu weryfikacji czy jesteś na pewno człowiekiem :-) Po poprawnym wypełnieniu formularza zostaje wysłany Email na Twoje konto z danymi.
  • Dostarczenie hasła - w zawartym w w/w punkcie znajduje się nowe hasło i Twoje dane. Na dole znajdziesz wiadomości znajdziesz również link, który zaprowadzi Cię do natychmiastowej zmiany hasła z tego dostarczonego na Twoje.

Tak wygląda cały proces przywracania hasła. Mimo to, każdy etap jest odpowiednio zabezpieczony. Usunięcie lub zmiana jakiegokolwiek znaku z linku URL spowoduje nie odnalezienie informacji o takiej operacji i zaprzestanie dalszych działań!

Zakup Forum Gold:

Czy czasem brakuje Ci pare Forum Gold do przedmiotu? Nie ma Ci kto porzyczyć? My wychodzi Ci z pomocą! :-) Możliwość zakupienia Forum Gold poprzez przelew jak i SMS. Płatność poprzez przelew nie jest automatyczna, dlatego zostają podane tylko informacje, gdzie należy wpłacić pieniądze, na jakie konto. Opiszę teraz płatność SMS:

• Wybór kwoty - chyba nic prostrzego, wybierz kwotę jaka Cię interesuje i kliknij Kup Forum Gold!
  • Potwierdzenie operacji - jest to moment, w którym możesz spokojnie zrezygnować z dalszego kupowania. Potwierdzając ten krok, przechodzisz do ostatniego etapu potwierdzenia płatności. Pamiętaj! Został dodany nowy system blokady kupowania Forum Gold więcej niż 5 razy, jeżeli transakcje nie zakończyły się sukcesem, a np. straciłeś połączenie z Internetem, wyłączyłeś stronę! Zostało to stworzone z myślą zabezpieczenia przed wielokrotnym dodawaniem informacji do bazy danych i przeciężeniem serwera. Masz tam zawarte takie informacje jak:
    • Koszt
    • Forum Gold
    • Typ
    • Komentarz
  • Weryfikacja - ostatni etap, kiedy dostajesz Forum Gold lub nie :-) Jeżeli nie podasz poprawnego kodu, odpowiednie metody poinformują Cię o błędach. Kiedy transakcja zakończy się sukcesem, zostaje przelane Forum Gold na Twoje konto i transakcja zostaje zamknięta! Są 3 procesy weryfikacji kodu SMS:
    • Czy kod istnieje - nie zawiera pustego pola
    • Czy podany kod zawiera 8 znaków - długość kodu, schemat operatora
    • Czy jest poprawny - weryfikacja po stronie operatora

Czy kupienie Forum Gold nie jest prostym sposobem? :-)

Hasło Forum Gold:

Większość nowych użytkowników zastanawia się co to za pole Hasło Forum Gold. Otóż, nasz system transakcyjny wymaga pewnej autoryzacji ze strony użytkownika, że to rzeczywiście on i że chcę dokonać tej operacji. Hasło Forum Gold jest zakodowane algorytmami, dlatego ich kradzież nie wiele daje złodziejowi! Mimo to, Hasło Forum Gold jest wymagane do samych transakcji. Do przeglądania Forum Gold i wiele innych rzeczy nie jest wymagane hasło, można je wtedy skasować. Poniżej opiszę jak ustawić i zmienić Hasło Forum Gold.

• Ustawienie Hasła Forum Gold - aby ustawić hasło Forum Gold trzeba wejść w Forum Gold, które jest opisane powyżej i kliknąć w link - "Ustaw hasło", następnie pokażą się 2 pola z prośbą o podanie hasła i potwierdzenie go ( podstawowa procedura bezpieczeństwa ), następnie klikamy w "Ustaw hasło" i hasło Forum Gold zostaje ustawione. Możesz teraz korzystać z Forum Gold w pełni!
  • Zmiana Hasła Forum Gold - aby zmienić hasło Forum Gold wystarczy wejść w miejsce gdzie się ustawiało nowe hasło i formularz zostaje zmieniony. Pojawia się wtedy informacja o "Przywracaniu Hasła", jak i 3 pola i trzeba je poprawnie wypełnić. Po poprawnym wypełnieniu zostanie wyświetlony odpowiedni komunikat, w przeciwnym wypadku zostanie pokazana informacja gdzie użytkownik popełnił błąd.
  • Usunięcie Hasło Forum - hasło Forum Gold można usunąć w wyjątkowo prosty sposób! Wystarczy podczas posiadania hasła ( w przypadku braku nie da się zresetować hasła nie posiadając go :-) ) wejść w formularz zmiany hasła i zostawić 2 puste pola ( Nowe hasło i Powtórz nowe hasło ), wypełniając poprawnie pole ze starym hasłem! Ale czy jest to słuszna decyzja? Nie zalecamy usuwania Hasła Forum Gold ponieważ:
    • Jeżeli ktoś ukradnie konto, może łatwo przelać Forum Gold
    • Zniszczyć Ci opinię, ponieważ ukradnie na Twoje konto i zostanie konto zbanowane

Hasło Forum Gold jest wyjątkowo osobistą informacją, nie wolno jej podawać publicznie!

Pozdrawiam,
Largo - Largo

Ten post został edytowany przez Zorg: wto, 08 gru 2009 - 06:31

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Następujący użytkownicy podziękowali za post:

Closed TopicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi |  Aktualny czas: czwartek, 09 luty 2012 - 03:34

(09 lut 2012 - 01:35) Adrian_Men  -  mam pytanie czy jest możliwość zrobić smitera na bota?( mój smiter nie ma enigmy)
(09 lut 2012 - 01:02) delnegro69  -  ale jedziesz szagan haha
(09 lut 2012 - 01:00) szagan82  -  ja mam gdzieseth death ba
(09 lut 2012 - 00:44) wlodek  -  Dobrej nocy @ll
(09 lut 2012 - 00:38) oskar1xd  -  ma ktos death ba eth na nld
(09 lut 2012 - 00:35) szagan82  -  ok smile.gif
(09 lut 2012 - 00:35) delnegro69  -  bede od jutra jak cos
(09 lut 2012 - 00:35) delnegro69  -  a spoko
(09 lut 2012 - 00:34) delnegro69  -  jak cos pomozesz staremu \znajomemu haha
(09 lut 2012 - 00:34) szagan82  -  jak cos bedzie tza pisz na gg limo.gif
(09 lut 2012 - 00:34) delnegro69  -  i na bance jestem
(09 lut 2012 - 00:33) szagan82  -  (09 lut 2012 - 00:17) szagan82 - lol witek zyjesz limo.gif Read more: http://forum.d2traders.pl/index.php?act=Se...0#ixzz1lputgIjG
(09 lut 2012 - 00:33) delnegro69  -  wiem ale ja sie lubie droczyc
(09 lut 2012 - 00:33) delnegro69  -  nieladnie
(09 lut 2012 - 00:33) szagan82  -  pisalem ci witek ty zyjesz
(09 lut 2012 - 00:33) delnegro69  -  dochrapales sie jakiegos pro i juz o dawnych znajomych zapomniales
(09 lut 2012 - 00:33) szagan82  -  zyje zyje limo.gif
(09 lut 2012 - 00:33) delnegro69  -  kurde kolegi szagan nie poznajesz nie ladnie
(09 lut 2012 - 00:32) delnegro69  -  ziemniaku nie poznajesz
(09 lut 2012 - 00:32) wlodek  -  w sumie zawsze znajda sie barany co za gotówke wola brac:D
(09 lut 2012 - 00:32) delnegro69  -  szagan oddaj mi majty
(09 lut 2012 - 00:31) delnegro69  -  szagan to stary zdzierca hahahahaha
(09 lut 2012 - 00:31) delnegro69  -  szagan ziemniaku]
(09 lut 2012 - 00:31) ClarenceBachman  -  ani mnie. własnoręcznie dorobiłem się na tyle, że mogę pograć z satysfakcją. starzy wyjadacze... sorry, boterzy... powiedzą, że nie mam nic. no cóż, zależy jak na to spojrzeć smile.gif
(09 lut 2012 - 00:31) wlodek  -  szagan ty to emeryture se wyrobisz patrzac na fg limo.gif
(09 lut 2012 - 00:30) delnegro69  -  jutro zaczynaam jak cos
(09 lut 2012 - 00:30) delnegro69  -  o cholerka
(09 lut 2012 - 00:30) delnegro69  -  zyjesz
(09 lut 2012 - 00:30) delnegro69  -  szagannnnnnnnnnnnnnn
(09 lut 2012 - 00:30) szagan82  -  limo.gif
(09 lut 2012 - 00:30) delnegro69  -  ale mnie to juz nie rusza
(09 lut 2012 - 00:29) delnegro69  -  powim takm gdybym chcial to bym sie wzbogacil na szybko
(09 lut 2012 - 00:29) ClarenceBachman  -  teraz jest era takich patałachów - za przeproszeniem - którzy w D2 są geniuszami i pionierami, potrafią wszystko i mają wszystko, ale kto to osiągnął? oni? nie. osiągnęło to 8 jebanych programów odpalanych na raz co noc na paręnaście godzin. ale rączek pobrudzić sobie pracą nigdy nie zdołają, no gdzieżby
(09 lut 2012 - 00:28) szagan82  -  ja wole to zameic w biznes na allegro limo.gif
(09 lut 2012 - 00:28) delnegro69  -  jak cos odezwe sie bo jakas pomoc na poczatek se przyda i czy moge cie dodac do znajomych jak cos
(09 lut 2012 - 00:27) ClarenceBachman  -  prawie każdemu chętnie pomogę w miarę moich możliwości, bez obaw. no właśnie, w grę trzeba grać, a nie zostawiać żeby grała sama za Ciebie i zamieniać ją w biznes na forum.
(09 lut 2012 - 00:27) delnegro69  -  oki nie ma chetnych do gadki to spijam bro i w kime pojde
(09 lut 2012 - 00:26) delnegro69  -  a z grania jest cala przyjemnosc
(09 lut 2012 - 00:25) delnegro69  -  ale to juz nie ialem czsu na gre tylko itemy itemy i itey itd
(09 lut 2012 - 00:25) delnegro69  -  powaznie ja kiedys jechalem x 4
(09 lut 2012 - 00:24) delnegro69  -  no to mysle clarens ze pomozesz ostatniemu sprawiedliwemu wpotrzebie kiedys
(09 lut 2012 - 00:24) ClarenceBachman  -  kiedyś to ja leechbota używałem przez parę dni. nie mogłem spać, gryzło mnie sumienie
(09 lut 2012 - 00:24) delnegro69  -  mam kilka kont starych na nld ale niepamietam ile je przechowuja'
(09 lut 2012 - 00:24) ClarenceBachman  -  no to jesteśmy ostatni sprawiedliwi tongue.gif
(09 lut 2012 - 00:23) delnegro69  -  ale kiedys bez tego ani rusz rusz bylo
(09 lut 2012 - 00:23) delnegro69  -  no ja potrafie
(09 lut 2012 - 00:22) ClarenceBachman  -  nic dziwnego, że cbn upada.
(09 lut 2012 - 00:21) mateypk  -  chyba nikt ;p
(09 lut 2012 - 00:21) ClarenceBachman  -  czy ktoś tu jeszcze potrafi grać bez botów?
(09 lut 2012 - 00:20) delnegro69  -  halo mowi sie
(09 lut 2012 - 00:20) delnegro69  -  maka albo ariello sa tu jeszcxze
(09 lut 2012 - 00:20) delnegro69  -  leje na to mialem tu kiedys zatargi z kilkoma oficjelami moze mnie nie wywala szybko haha
(09 lut 2012 - 00:19) delnegro69  -  apropo makaveli tu jeszcze przebywa
(09 lut 2012 - 00:18) delnegro69  -  ostatnimi czsy na 4rech jechalem
(09 lut 2012 - 00:18) delnegro69  -  botki smigaja
(09 lut 2012 - 00:18) mateypk  -  ja na razie nie gram limo.gif
(09 lut 2012 - 00:18) delnegro69  -  bo mysle se wbic moze jutro
(09 lut 2012 - 00:18) mateypk  -  uu to ładnie ukradli ci. Piekne wrecz czasy ;]
(09 lut 2012 - 00:17) szagan82  -  lol witek zyjesz limo.gif
(09 lut 2012 - 00:17) delnegro69  -  jakie levy macie koledzy