AutoCzary czyli sztuczka z klawiaturą numeryczną.
![]() ![]() |
AutoCzary czyli sztuczka z klawiaturą numeryczną.
pon, 14 wrz 2009 - 09:58
|
|
![]() FBI ![]() Użytkownik Postów: 293 Komentarzy: 0 Thanks: 3 * Pieczęci: 0 * Status: Offline Dołączył: 30 gru 09 Forum Gold: 203.10 User: Nieznany Gildia: Diablo 3 Fans Ostrzeżenia: (0%)
|
Wprowadzenia.
Grając w oknie dla czaru przypisanego prawemu przyciskowi myszy (RMB), jeżeli z aktywnym czarem i przyciśniętym prawym przyciskiem myszy wyjedziemy poza okno gry i puścimy ten przycisk to czar pozostaje nadal aktywny. Jest to przydatne np. przy tele, oraz dla Hammera A w UTexp, jeżeli medi rzuca Merc/Bonner. Dla nieprzerwanego rzucania czarów przypisanych lewemu przyciskowi myszy (LMB) konieczne jest trzymanie wciśniętego klawisza odpowiedzialnego za stanie w miejscu – domyślnie Shift. Można to zrobić stosując się do poradnika SLASH http://forum.d2traders.pl/Poradnik-W-W-Ham...Bug-t43840.html Osobiście proponowałbym użyć zamiast tego ogromnego słownika takiego małego ścisku modelarskiego albo ścisków ze sprężyną, służących do przytrzymywania obrusa. Istnieje też bardziej wyrafinowana metoda, wykorzystująca ustawienia gry oraz klawiaturę numeryczną. Nie ja jestem autorem tej metody, lecz znalazłem ją w necie. Wzbogaciłem ją jednak we własne opisy i komentarze. Dlatego myślę, że dla użytkowników tego forum będzie bardzo przydatna. 1. Warunek. 1.1 Gra odpalona w oknie 1.2 Aktywna klawiatura numeryczna 2. Konfigurajca 2.1 Aktywuj klawiaturę numeryczną – powinna świecić się dioda z cyferką. 2.1.1. – naciśnij na zwykłej klawiaturze numerycznej Num Lock 2.1.2. - na laptopie jest to kombinacja 2 klawiszy znajdujących się na skrajnych częściach klawiatury : Fn oraz NmLk – przeważnie są podpisane na niebiesko jak klawisze numeryczne 2.2 naciśnij: ESC 2.3 wybierz: OPCJE 2.4 Wybierz: OPCJE Sterowania 2.5 Przewiń w dół do czynności: STÓJ W MIEJSCU 2.5.1 W prawej kolumnie jest niezdefiniowany DRUGI KLAWISZ dla każdej z czynności: 2.5.1.1 Przypisz do czynności STÓJ W MIEJSCU którąś z cyfr z klawiatury numerycznej np. 9. 2.6. Zatwierdź wszystko 3. Blokowanie postaci. 3.1 Wykonaj niezbędne precasty (BC, BO, HS) 3.2 Upewnij się, że błogosławiony młot jest przypisany do lewego przycisku myszy, a koncentracja do prawego i czary te są aktywne 3.3 Ustaw postać w odpowiednim miejscu 3.4 Upewnij się, że klawiatura numeryczna jest aktywna, a jeżeli nie to ją aktywuj 3.5 Wciśnij i przytrzymaj – w tym przypadku 9 z klawiatury numerycznej 3.6 Zacznij puszczać młotki – ja używam laptopa więc jest to przycisk z tej wbudowanej myszki 3.7 Trzymając wciśnięty przycisk 9 z klawiatury numerycznej i lewy przycisk myszy deaktywuj klawiaturę numeryczną. 3.8 Puść przycisk 7 3.9 Puść lewy przycisk myszy Teraz postać stoi/kręci się w miejscu ustawiając się w stronę kursora 4. AutoHAMMER 4.1 Teraz by Hammerdin zaczął puszczać młotki wystarczy kliknąć lewym przyciskiem myszy w dowolnym miejscu ekranu. 4.2 Aby Hammerdin stał się AutoHammer czyli zaczął puszczać młotki automatycznie wystarczy z przytrzymanym lewym przyciskiem myszy wyjechać poza ekran gry i puścić go. Teraz nasz Hammerdin będzie sam puszczał młotki, a my w tym czasie możemy swobodnie pisać, lub pobyć trochę AFK Ważne: Użytkownicy zwykłej klawiatury numerycznej nie powinni mieć z tym większego problemu, i mogą od razu po czynności 3.8 wykonać 4.2 z pominięciem 3.9 Użytkownikom laptopów proponuje następujące czynności: (A) Aktywacja klawiatury numerycznej czyli naciśnięcie klawisza Fn oraz NmLk – włączenie diody z cyferką ( ©Przytrzymanie lewego przycisku myszy z wbudowanej w laptopa palcem wskazującym lewej ręki (D) Małym palcem lewej ręki przytrzymać Fn (lewy dolny róg klawiatury) a prawym małym palcem NmLk – powinna zgasnąć dioda z cyferką. (E) można puścić wszystko jednocześnie a jeśli od razu chcemy przejść do AutoHammera to jedynie palec lewej ręki pozostaje na lewym przycisku myszy a wolna prawa ręka przesuwa kursor poza ekran gry. Obydwie myszy są jednocześnie aktywne w laptopie. Podczas automatycznego kręcenia młotkami lewy przycisk myszy pozostaje „TABU”. Jeżeli gdziekolwiek klikniesz lewym przyciskiem myszy, to nasz Hammer przestanie kręcić młotami. Jeżeli tak się stanie to należy powtórzyć czynność 4.2 5. Deaktywacja czyli przywrócenie mobilności Hammerdinowi: 5.1. Ponownie aktywować klawiaturę numeryczną. 5.2 Nacisnąć 7 z klawiatury numerycznej. Ważne. Z zablokowanym klawiszem STOJ W MIEJSCU hammerdin może używać tele z enigmy, gdyż jest on przypisany do prawego przycisku myszy. Zawsze jakąś szansa ucieczki gdy przywrócenie mobilności stwarza kłopoty. Należy uważać, bo podczas auto czarów działa zmiana broni oraz przełączanie czarów. Jest to bardzo przydatne dla innych postaci. Demo: http://www.youtube.com/watch?v=uVA129iJGl8...player_embedded Pozdrawiam i mam nadzieję, że się to komuś przyda. |
|
|
|
pon, 14 wrz 2009 - 10:06
|
|
![]() Ojciec Chrzestny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Użytkownik Postów: 6,857 Komentarzy: 1429 Thanks: 1882 * Pieczęci: 6 * Status: Online Dołączył: 20 kwi 09 Forum Gold: 13,947.00 User: Trusted Gildia: BH Ostrzeżenia: (0%)
|
Hmm ciekawe
-------------------- ![]() Jeśli pomogłem - mile widziany THX lub koment ;p Jestem online -->> PM = szybki trade / pomoc :) |
|
|
|
wto, 22 wrz 2009 - 14:46
|
|
|
Użytkownik Postów: 130 Komentarzy: 0 Thanks: 0 * Pieczęci: 0 * Status: Offline Dołączył: 22 wrz 09 Forum Gold: 5.00 User: Nieznany Ostrzeżenia: (10%)
|
trzeba bedzie to oblukac;d
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | | Aktualny czas: niedziela, 12 luty 2012 - 03:41 |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||