Nie jeste?? zarejestrowany. Kliknij tutaj, aby tego dokona??!

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Closed TopicStart new topic
> AutoCzary czyli sztuczka z klawiaturą numeryczną.
Bodek_2
post pon, 14 wrz 2009 - 09:58
Post #1

FBI
*
Użytkownik
Komentarzy: 0
Pieczęci: 0 *
Status: Offline
Forum Gold: 203.10
User: Nieznany
Gildia: Diablo 3 Fans

Ostrzeżenia:
(0%) -----

Wprowadzenia.
Grając w oknie dla czaru przypisanego prawemu przyciskowi myszy (RMB), jeżeli z aktywnym czarem i przyciśniętym prawym przyciskiem myszy wyjedziemy poza okno gry i puścimy ten przycisk to czar pozostaje nadal aktywny. Jest to przydatne np. przy tele, oraz dla Hammera A w UTexp, jeżeli medi rzuca Merc/Bonner.
Dla nieprzerwanego rzucania czarów przypisanych lewemu przyciskowi myszy (LMB) konieczne jest trzymanie wciśniętego klawisza odpowiedzialnego za stanie w miejscu – domyślnie Shift. Można to zrobić stosując się do poradnika SLASH http://forum.d2traders.pl/Poradnik-W-W-Ham...Bug-t43840.html
Osobiście proponowałbym użyć zamiast tego ogromnego słownika takiego małego ścisku modelarskiego albo ścisków ze sprężyną, służących do przytrzymywania obrusa.

Istnieje też bardziej wyrafinowana metoda, wykorzystująca ustawienia gry oraz klawiaturę numeryczną. Nie ja jestem autorem tej metody, lecz znalazłem ją w necie. Wzbogaciłem ją jednak we własne opisy i komentarze. Dlatego myślę, że dla użytkowników tego forum będzie bardzo przydatna.

1. Warunek.
1.1 Gra odpalona w oknie
1.2 Aktywna klawiatura numeryczna

2. Konfigurajca
2.1 Aktywuj klawiaturę numeryczną – powinna świecić się dioda z cyferką.
2.1.1. – naciśnij na zwykłej klawiaturze numerycznej Num Lock
2.1.2. - na laptopie jest to kombinacja 2 klawiszy znajdujących się na skrajnych częściach klawiatury : Fn oraz NmLk – przeważnie są podpisane na niebiesko jak klawisze numeryczne

2.2 naciśnij: ESC
2.3 wybierz: OPCJE
2.4 Wybierz: OPCJE Sterowania
2.5 Przewiń w dół do czynności: STÓJ W MIEJSCU
2.5.1 W prawej kolumnie jest niezdefiniowany DRUGI KLAWISZ dla każdej z czynności:
2.5.1.1 Przypisz do czynności STÓJ W MIEJSCU którąś z cyfr z klawiatury numerycznej np. 9.
2.6. Zatwierdź wszystko

3. Blokowanie postaci.
3.1 Wykonaj niezbędne precasty (BC, BO, HS)
3.2 Upewnij się, że błogosławiony młot jest przypisany do lewego przycisku myszy, a koncentracja do prawego i czary te są aktywne
3.3 Ustaw postać w odpowiednim miejscu
3.4 Upewnij się, że klawiatura numeryczna jest aktywna, a jeżeli nie to ją aktywuj
3.5 Wciśnij i przytrzymaj – w tym przypadku 9 z klawiatury numerycznej
3.6 Zacznij puszczać młotki – ja używam laptopa więc jest to przycisk z tej wbudowanej myszki
3.7 Trzymając wciśnięty przycisk 9 z klawiatury numerycznej i lewy przycisk myszy deaktywuj klawiaturę numeryczną.
3.8 Puść przycisk 7
3.9 Puść lewy przycisk myszy

Teraz postać stoi/kręci się w miejscu ustawiając się w stronę kursora

4. AutoHAMMER
4.1 Teraz by Hammerdin zaczął puszczać młotki wystarczy kliknąć lewym przyciskiem myszy w dowolnym miejscu ekranu.
4.2 Aby Hammerdin stał się AutoHammer czyli zaczął puszczać młotki automatycznie wystarczy z przytrzymanym lewym przyciskiem myszy wyjechać poza ekran gry i puścić go.

Teraz nasz Hammerdin będzie sam puszczał młotki, a my w tym czasie możemy swobodnie pisać, lub pobyć trochę AFK

Ważne:
Użytkownicy zwykłej klawiatury numerycznej nie powinni mieć z tym większego problemu, i mogą od razu po czynności 3.8 wykonać 4.2 z pominięciem 3.9

Użytkownikom laptopów proponuje następujące czynności:
(A) Aktywacja klawiatury numerycznej czyli naciśnięcie klawisza Fn oraz NmLk – włączenie diody z cyferką
(cool.gif Przytrzymanie DRUGIEGO KLAWISZA STÓJ W MIEJSCU palcem wskazującym prawej ręki
©Przytrzymanie lewego przycisku myszy z wbudowanej w laptopa palcem wskazującym lewej ręki
(D) Małym palcem lewej ręki przytrzymać Fn (lewy dolny róg klawiatury) a prawym małym palcem NmLk – powinna zgasnąć dioda z cyferką.
(E) można puścić wszystko jednocześnie a jeśli od razu chcemy przejść do AutoHammera to jedynie palec lewej ręki pozostaje na lewym przycisku myszy a wolna prawa ręka przesuwa kursor poza ekran gry. Obydwie myszy są jednocześnie aktywne w laptopie.

Podczas automatycznego kręcenia młotkami lewy przycisk myszy pozostaje „TABU”. Jeżeli gdziekolwiek klikniesz lewym przyciskiem myszy, to nasz Hammer przestanie kręcić młotami. Jeżeli tak się stanie to należy powtórzyć czynność 4.2

5. Deaktywacja czyli przywrócenie mobilności Hammerdinowi:
5.1. Ponownie aktywować klawiaturę numeryczną.
5.2 Nacisnąć 7 z klawiatury numerycznej.

Ważne.
Z zablokowanym klawiszem STOJ W MIEJSCU hammerdin może używać tele z enigmy, gdyż jest on przypisany do prawego przycisku myszy. Zawsze jakąś szansa ucieczki gdy przywrócenie mobilności stwarza kłopoty.
Należy uważać, bo podczas auto czarów działa zmiana broni oraz przełączanie czarów. Jest to bardzo przydatne dla innych postaci.

Demo:
http://www.youtube.com/watch?v=uVA129iJGl8...player_embedded

Pozdrawiam i mam nadzieję, że się to komuś przyda.
Go to the top of the page

+Quote Post
Edwin
post pon, 14 wrz 2009 - 10:06
Post #2

Ojciec Chrzestny
Użytkownik
Komentarzy: 1429
Pieczęci: 6 *
Status: Online
Forum Gold: 13,947.00
User: Trusted
Gildia: BH

Ostrzeżenia:
(0%) -----

Hmm ciekawe smile.gif

--------------------

Jeśli pomogłem - mile widziany THX lub koment ;p

Jestem online -->> PM = szybki trade / pomoc :)

+Quote Post
Ubernuber
post wto, 22 wrz 2009 - 14:46
Post #3

Użytkownik
Komentarzy: 0
Pieczęci: 0 *
Status: Offline
Forum Gold: 5.00
User: Nieznany

Ostrzeżenia:
(10%) X----

trzeba bedzie to oblukac;d

+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi |  Aktualny czas: niedziela, 12 luty 2012 - 03:41

(12 lut 2012 - 03:34) csscarface  -  Moja nowa dziewczyna, to naprawdę zboczona suka. Kiedy spuszczę się jej do ust, ona czeka, aż sperma spłynie do gardła po czym puszcza z niej bąbelki! Na koniec pozwala aby całość skapywała po jej brodzie wprost na piersi. Co prawda jest sparaliżowana, ale wiem, że to uwielbia.
(12 lut 2012 - 03:32) csscarface  -  tongue.gif
(12 lut 2012 - 03:31) csscarface  -  Dyrektor szpitala wzywa lekarza do gabinetu. Po chwili lekarz przychodzi siada na fotelu i Dyrektor zaczyna. Jesteś zwolniony ! -Ale za co ? -Opowiadasz dzieciom durne rymowanki. Na przykład ''Idzie rak nieborak'' - Co w tym durnego ? Pani w przedszkolu też mi to opowiadała a pracuje dalej - W przedszkolu a nie k***a na onkologii
(12 lut 2012 - 03:30) Edwin  -  lol
(12 lut 2012 - 03:30) csscarface  -  omg limo.gif
(12 lut 2012 - 03:30) csscarface  -  -Dlaczego informatycy nie programują w Boże Narodzenie? -Bo bug się rodzi
(12 lut 2012 - 03:29) Edwin  -  heh
(12 lut 2012 - 03:28) csscarface  -  Raz do rzeźni, rzeczki brzegiem sześć prosiątek szło szeregiem. Z drugiej strony szło dziewczęcie, i o dziwo też na rżnięcie.
(12 lut 2012 - 03:26) Edwin  -  Jedzie bogacz limuzyna a tu nagle wyprZedz go maluch z zajebista predkoscia 120 km / h limuzyna rozpierdala sie na nastepnym zakrecie i chuj... w szpitalu budzi sie gosciu i patrzy a tu obok nioego lezy kierowca maucha.... panie dlaczego pan tu lezzy ?? JA ?? ja sie rozjebalem na zarecie a co pan tu riobi ??? jak mnie pan tym, malucem wyprzedzal to ja nie wiedzialem czy ja sjade czy stoje i poprostu wysiadlwem .......
(12 lut 2012 - 03:26) csscarface  -  Sobota wieczór. Dzwoni telefon w domu hydraulika. - Dobry wieczór. Mówi Kowalski. Pana lekarz domowy. Pan przyjdzie do mnie pilnie, bo toaleta mi się zapchała? - Ale, Panie Doktorze! Jest sobota wieczór. Jestem w garniturze i lakierkach i zaraz na randkę wychodzę. - Proszę Pana. Jak Pan ma problemy ze zdrowiem, to ja przychodzę o każdej porze. Dnia i nocy. - No dobrze. Za chwilę będę. Po piętnastu minutach hydraulik puka do mieszkania lekarza. Faktycznie ubrany w garnitur i lakierki. Lekarz prowadzi go do toalety. Pokazuje zapchaną muszlę. Hydraulik zagląda do środka. Cmoka. Wyjmuje z kieszeni jakieś tabletki. Wsypuje do muszli i mówi. - Dobra. A teraz niech pan muszlę obserwuje przez dwa dni. Jak nie będzie poprawy - to Pan do mnie zadzwoni w poniedziałek.
(12 lut 2012 - 03:23) csscarface  -  Mąż z żoną spółkowali przez całe życie po ciemku. Po 15 latach takich zabaw żona postanowiła podczas bzykania zapalić nagle światło. Zobaczyła męża z wibratorem w garści ..... Konsternacja szybko minęła...... Ty chamie !! Ty sk***ysynu !! Rżniesz mnie od piętnastu lat wibratorem !! A ja durna myślałam że z Ciebie taki zajebisty kochanek !! Że masz takiego sprawnego ku*asa !!! Ty świnio jedna !! Co Ty na to !!! Mąż spokojnie podpiera się na łóżku i mówi - Ja się jakoś z wibratora wytłumaczę .... Ciekawe jak Ty się wytłumaczysz z trójki dzieci
(12 lut 2012 - 03:22) csscarface  -  Jedzie sobie bogaty człowiek limuzyną, patrzy a tu jakiś biedak wpiernicza trawę, aż mu się uszy trzęsą. Podjeżdża do niego bliżej i pyta: - Panie czemu pan jesz trawę? - Aaa, głodny jestem nie mam na jedzenie... - To wsiadaj pan, zabiorę pana do siebie Ucieszony biedak pomyślał o rodzinie i spytał: - A mogę wziąć ze sobą dzieci? - No spooko, niech wsiadają - A mogę wziąć ze sobą żonę? - Dobra dobra, byle by szybko - A mogę wziąć ze sobą rodziców? - Paaaanie tak wielkiego trawnika to ja nie mam
(12 lut 2012 - 03:22) Edwin  -  22.gif
(12 lut 2012 - 03:21) csscarface  -  omg limo.gif
(12 lut 2012 - 03:21) csscarface  -  Słyszałem dzisiaj w radiu, że policja szuka mordercy cyganów. Wysłałem CV i list motywacyjny.
(12 lut 2012 - 03:20) Edwin  -  to dawaj jakieskawaly
(12 lut 2012 - 03:20) Edwin  -  dawacjakies kawaly usmiech.png
(12 lut 2012 - 03:20) csscarface  -  ja limo.gif
(12 lut 2012 - 03:20) Edwin  -  jest tu kto jeszcze ?
(12 lut 2012 - 03:17) csscarface  -  - Jak tam ci się żyje w Korei Północnej? - Nie mogę narzekać!
(12 lut 2012 - 03:15) Edwin  -  twgo nie znalem tongue.gif
(12 lut 2012 - 03:15) Edwin  -  hehe
(12 lut 2012 - 03:14) csscarface  -  limo.gif
(12 lut 2012 - 03:14) csscarface  -  c*pka to najlepszy silnik na świecie. Działa z tłokiem każdej średnicy, wbudowana funkcja samosmarowania, odpalasz jednym palcem i co miesiąc sam się wymienia olej. Szkoda tylko, że ma taki porypany komputer pokładowy.
(12 lut 2012 - 03:12) Edwin  -  Hanka zginela w kartonach .. 1.png
(12 lut 2012 - 03:11) csscarface  -  lol limo.gif
(12 lut 2012 - 03:11) Edwin  -  bo madzia niema raczek ...
(12 lut 2012 - 03:11) Edwin  -  czemu madzie nie bije brawo w miloinerach ????
(12 lut 2012 - 03:11) NoSso  -  Dojeb się do Hanki, a nie do małej niewinnej madzi
(12 lut 2012 - 03:10) NoSso  -  Weź daj madzi spokój, co ?
(12 lut 2012 - 03:10) NoSso  -  Ty gościu
(12 lut 2012 - 03:09) csscarface  -  Bo nie może wyjść z progu.
(12 lut 2012 - 03:09) csscarface  -  a wiecie Dlaczego Madzia nie skacze na nartach?
(12 lut 2012 - 03:09) Edwin  -  Dillion THX jestes wielki limo.gif
(12 lut 2012 - 03:09) csscarface  -  Co tu dużo tłumaczyć Jasiu był sk***ysyńsko niedobrym dzieckiem w wieku 8 lat nie obce mu były papierosy, alkohol, słownictwo z rynsztoka, bójki w szkole. Trzeba dodać że Jasiu pochodził z normalnej rodziny, kiedy cierpliwość dyrektora dobiegła końca ku uciesze całej rady pedagogicznej Jasiu został wyj***ny na zbity pysk ze szkoły, rodzice w akcie desperacji umieścili go w katolickiej szkole z internatem. Po miesiącu nauki rodzice odwiedzają Jasia- dziecko nie do poznania, w dzienniczku same piątki, codziennie modlitwa, 0 przekleństw, alkohol na bok, fajki też. Ojciec zszokowany pyta się synu jak to się stało? co wpłynęło na twoją zmianę?! -Ojciec patrz tu (pokazuje na Jezusa na krzyżu), albo patrz tam (wskazuje na kolejny krzyż) -tu się z ludźmi nie pie**olą.
(12 lut 2012 - 03:09) NoSso  -  css, sprzedajesz ten anni za 200 czy nie
(12 lut 2012 - 03:08) csscarface  -  hahahah limo.gif
(12 lut 2012 - 03:07) Edwin  -  jak na opone zalorysz lancuch to nie zacznie rapowac limo.gif
(12 lut 2012 - 03:07) csscarface  -  Jeśli średnio co 3 sekundy umiera afrykańskie dziecko, to zanim skończysz to czytać umrze ich około 4. Jeśli nadal będziesz czytać ten akapit, zdasz sobie sprawę, że nic Cię to nie obchodzi i interesujesz się dziećmi w Afryce wyłącznie ze względów humorystycznych.
(12 lut 2012 - 03:07) Edwin  -  czym sie rozni opona od murzyba ??????
(12 lut 2012 - 03:06) csscarface  -  - Synek? - Tak tato? - A ty słyszysz przez ścianę jak my z mamusią seks uprawiamy? - Niee... no nie tatooo... nie no... nie słyszę! - No widzisz. A jak walisz konia to my słyszymy!
(12 lut 2012 - 03:06) Dillion  -  czym sie rozni tajlandka od pizzy ? pizze mozna zamowic bez grzybuuffffff ... sie zorg nie ucieszy hehe
(12 lut 2012 - 03:06) csscarface  -  to jest czarny humor limo.gif
(12 lut 2012 - 03:05) Edwin  -  o lol to juz hamskie
(12 lut 2012 - 03:04) Edwin  -  dillion plis podeslij mi na pm haslo do gildii
(12 lut 2012 - 03:04) csscarface  -  bo jak je zawołasz to nie przyjdzie limo.gif
(12 lut 2012 - 03:04) csscarface  -  a dla czego ?
(12 lut 2012 - 03:04) csscarface  -  ogłuchnie limo.gif
(12 lut 2012 - 03:04) csscarface  -  albo co sie stanie z dzieckiem jak utniesz mu rączki i nozki
(12 lut 2012 - 03:03) Dillion  -  dziejsiec ka
(12 lut 2012 - 03:03) csscarface  -  W ZOO: - Tato dlaczego ta gorylica tak krzywo na nas patrzy? - Uspokój się synku, to dopiero kasa...
(12 lut 2012 - 03:03) Edwin  -  hehe
(12 lut 2012 - 03:03) Edwin  -  oswiec nas
(12 lut 2012 - 03:03) csscarface  -  tym ze jak parasol sie rozkłada to nie smierdzi limo.gif
(12 lut 2012 - 03:03) csscarface  -  czym sie rozni dziecko z etjopi od parasola ?
(12 lut 2012 - 03:03) NoSso  -  Css, za anni dam ci
(12 lut 2012 - 03:02) NoSso  -  Ile kozu unban ?
(12 lut 2012 - 03:02) csscarface  -  opowiem wam kawał
(12 lut 2012 - 03:02) Edwin  -  koze nn 1.png
(12 lut 2012 - 03:02) Dillion  -  nosso gieb me 1k or ujawnie twoje seks tasmy ;o