Alternatywna Soso Light| Wazne ogloszenie: Wygrywaj nagrody na naszym forum Nowy sposób płatności za Forum Gold. Natychmiastowa dostawa. |
![]() ![]() |
|
Ocena
|
Alternatywna Soso Light
Fri, 04 Dec 2009 - 22:02
|
|
|
Odwrócony ![]() ![]() Na Odwyku Postów: 754 Komentarzy: 0 Thanks: 2 * Pieczęci: 0 * Status: Offline Dołączył: 18 Aug 09 Forum Gold: 0.00 User: Nieznany Gildia: CoH Ostrzeżenia: (100%)
|
Alternative Sorc! Spis Treści: ![]() 1. Wstęp 2. słowniczek 3. atrybuty 3.1 dlaczego akurat takie staty 3.2 progi 4. ekwipunek 5. skille 6. jak grać, jak expić- luźne uwagi 7. pytania do publiczności Rozdział 1. Od wielu lat gram w diablo 2, zwykle moje postacie to tzw. casterzy. Od jakiegoś czasu grałem sorcą light w jej standardowym bulidzie (błyski + synergie), ale taka postać zaczęła mi się nudzić. Niedawno na duelach spotkałem sorcę, która zabiła moją bowke 1 hitem z burzy. zaciekawiony poszperałem tu i tam, i postanowiłem sam zrobić taką sorce. Oto moje dzieło! Rozdział 2. fcr - szybsze rzucanie czarów fhr - szybsze odzyskiwanie równowagi griffon - Oko gryfa (diadem) rbf - widok tęczy (klejnot) es - tarcza energetyczna dmg - obrażenia light - do błyskawic ts - burza z piorunami memorka 9es - słowo runiczne "Pamięć" z dodatkowym bonusem od przedmiotu +3 es precast - rzucanie czarów przygotowawczych z alternatywnym ekwipunkiem (np es) Rozdział 3. siła - nic (lub kilka punktów, gdy mamy słabe itemy, naszym celem jest osiągnięcie 84 siły) zręczność - nic żywotność - nic energia - wszystkie nasze punkty Rozdajemy statystyki w ten sposób, ponieważ: 1. nasza czarodziejka nie będzie nosiła nic ciężkiego, siła wystarczy z itemów 2. nasza czarodziejka będzie posiadała 95% es 3. nie potrzebujemy bloku bo nie nosimy tarczy Progi które nas interesują: 105% fcr 20%, 46%, 60%, 86% fhr Rozdział 4. Hełm: 1. Oko gryfa socketowane 5/5 rbf light 2. magiczna koronetka +3 do zaklęć błyskawic Zbroja: 1. Skóra żmijomaga 35@res socketowana do wyboru: runką SHAEL dla fhr albo runką UM dla resów 2. Szaty ormusa 15% light dmg +3 nova socketowany rbf 5/5 light 3. Szaty ormusa 15% light dmg +3 ts socketowany rbf 5/5 4. Szaty ormusa random +3 es Amulet: 1. craft 2 sorc skill / 3 light skill + conajmniej 10 fcr + mass mana + ewentualnie str/res 2. magiczny amulet 3 light 10 fcr Pierścienie: 1. SoJ 2. rare 10 fcr, 19-20 str, mass mana Pas: 1. Arach Buty: 1. craftowane buty 10fhr, +5% max mana, +45-50 mana, tri res (praktycznie nie do zdobycia, szukamy czegoś najbliższego temu) 2. random eth treki (nie potrzebujemy siły bo właśnie te buty są najcięższym itemem jaki nosimy) Rękawice: 1. Pięść maga Broń: 1. Infinity zrobione w normalowej broni drzewcowej (kosa, spisa, gizarma) -55% light res 2. memorka 9es 3. CTA jak najlepsze Tarcza do BO 1. Bezoki mur Inventory: 1. 9x light skiller (najlepiej z FHR albo str) 2. 10xsc które mają dawać bonusy do many, resów, i w razie potrzeby do fhr 3. anni najlepszy na jaki nas stać 4. torch najlepszy na jaki nas stać Rozdział 5. Nova: 20 punktów (nasz główny atak) Telekineza: 20 punktów (ważna synergia do es) Tarcza energetyczna: tyle punktów, żeby z itemami do precastu mieć 40 lvl es Mistrzostwo błyskawic: 20 pkt Teleport: 1 punkt Ciepło: 1 punktostatnie punkty dajemy według uznania w a ) Burze z piorunami, gdy lubimy grać defensywnie, dajemy 20 do burzy i resztę w Błyskawicęb ) Błyskawicę, gdy lubimy grać ofensywnie, dajemy 20 do błyskawicy i resztę w burze.Rozdział 6. 1. Aby szybko i sprawnie wyexpić postać, przy tym pozbywając się kilku istów lub Forum Golda, wysyłamy PMa do Makaveli'ego z zapytaniem o Level Service (alternatywą jest zrobienie taxi do 5 aktu hell i pójście na UT-expa lub standardowe bieganie po baalrunach) 2. Przygotowania do gry a ) zakładamy CTA, bezoki mur, 2 soje i rzucamy BO b ) zakładamy ekwipunek do precastu (czyli: koronetke +3 light, amu +3 light, memorke, ormusa, 2 soje) i rzucamy na siebie tarcze energetyczną c ) zmieniamy ormusa na tego z burzą i rzucamy burzę z piorunami d ) zakładamy ormusa do novy lub vipera (w zależności czy potrzebujemy dużo obrażeń czy resy) tak przygotowani idziemy w świat 3. Gra PvM jako że z całym naszym ekwipunkiem zdejmujemy z potworków +/- 150 resa na błyskawice, i mając 95% es na sobie, latamy wesoło wśród mobków, i kosimy je novą, mając w pasku 2x4 potki many, 1x4 potki życia i 1x4 antidota, jako że trucizna to nasz największy wróg (omija LS) 4. Gra PvP ogólne założenie jest takie: latamy sobie wesoło teleportem, burza z piorunami kosi przeciwników ważne żeby wcześniej przygotować mapę tzn wybić wszystkie mobki co jakiś czas rzucamy novę (wbrew pozorom ma ona całkiem milutki zasięg) i teraz w zależności ile mamy FHR możemy obrać kilka taktyk: 1. mamy kupe fhr, podlatujemy pod delikwenta i spamujemy mu nove na pysk, burza sprawi że mamy tzw first strike, czyli bijemy go pierwsi, więc jego FHR działa najpierw, i przy odrobinie szczęścia (delikwent ma mało fhr) nie uda mu się wyjść ze stuna i go zabijamy 2. mamy low fhr, latamy sobie, co jakiś czas rzucamy nove, strzelamy błyskawicą na oślep i liczymy na fart killa z burzy naszym głównym przeciwnikiem będą postacie które nie grzeszą FHR, albo light resem omijamy szerokim łukiem auradinów, ostrożnie gramy z dudu ele (skurczybyki mają zbroję cyklonu, potrzeba z 4 hitów żeby ją zdjąć) podstawa to zabicie wszystkich summonów (walkiria, zoo druida, golemy, cienie) zwykle amazonki bow mamy na hita z burzy, ratują je uniki uważamy na obrażenia od trucizn, otwarcie rany i stun co ważne: nie kradniemy kasy, nie robimy NK, gramy fair play Rozdział 7. 1. Warto rezygnować z mana boots na rzecz 20 FHR z treków? 2. Warto rezygnować z UMa w viperze na rzecz 15 resów, skoro i tak ważny jest dla nas psn res (mamy es)? 3. Co sądzicie o mojej strategii? 4. Chcecie zobaczeć taką czarodziejkę? PM me ! Dziękuję za uwagę Ten post został edytowany przez greg13: Sat, 05 Dec 2009 - 16:23 -------------------- Witaj Guest! Feel free to donate
|
|
| |
| Następujący użytkownicy podziękowali za post: | |
Sat, 05 Dec 2009 - 16:04
|
|
![]() Prawa ręka mafii ![]() ![]() ![]() ![]() Użytkownik Postów: 3,684 Komentarzy: 15 Thanks: 6 * Pieczęci: 0 * Status: Offline Dołączył: 01 Dec 08 Forum Gold: 8,215.00 User: V.I.P Gildia: Brak Ostrzeżenia: (0%) ![]()
|
Ladnie estetycznie i przejrzyscie napisane
osobiscie zwiekszyl bym czcionek ta jest zbyt mala i troszke nie czytelna nie oceniam zawartosci strategi a jedynie jej estetyczny wyglad za estetyke 8/10 Ten post został edytowany przez greg13: Sat, 05 Dec 2009 - 16:15 -------------------- Pozdawiam greg13
Jeśli moja oferta ci odpowiada napisz zawsze PM lub na GG DZIEKUJE I prosze nie dawac mi THX :) lepiej napisz miłego komenta |
|
|
|
Sat, 05 Dec 2009 - 16:28
|
|
![]() Boss mafii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Użytkownik Postów: 4,169 Komentarzy: 64 Thanks: 424 * Pieczęci: 1 * Status: Online Dołączył: 10 Jan 09 Forum Gold: 25.00 User: Znany Gildia: Brak Ostrzeżenia: (0%) ![]()
|
To ja ocenie srodek
Nie wiem po co Ci sks fhr/str. Wrzucasz max 2 do progu jakiegos a reszta vita... lepiej miec 30life+ niz 6str. Nie napisales ze memory powinno miec tez 1 do zbroji mrozu czy jakiejs innej. Niby nic a jednak moze byc przydatne. Scs bierze sie tylko life/mana lub mana/fhr Tak ogolem to poprawna i dobrze napisana 5/6 -------------------- ![]() If u need help...Just pm me. |
|
|
|
Sat, 05 Dec 2009 - 19:09
|
|
![]() Członek mafii ![]() ![]() ![]() Moderator dyskusji Postów: 2,403 Komentarzy: 37 Thanks: 82 * Pieczęci: 2 * Status: Offline Dołączył: 27 Apr 09 Forum Gold: 43.98 User: Elitarny Gildia: FFA Ostrzeżenia: (0%) ![]()
|
ładnie i ciekawie
|
|
|
|
Sat, 05 Dec 2009 - 19:20
|
|
|
Odwrócony ![]() ![]() Na Odwyku Postów: 754 Komentarzy: 0 Thanks: 2 * Pieczęci: 0 * Status: Offline Dołączył: 18 Aug 09 Forum Gold: 0.00 User: Nieznany Gildia: CoH Ostrzeżenia: (100%)
|
To ja ocenie srodek Nie wiem po co Ci sks fhr/str. Wrzucasz max 2 do progu jakiegos a reszta vita... lepiej miec 30life+ niz 6str. Nie napisales ze memory powinno miec tez 1 do zbroji mrozu czy jakiejs innej. Niby nic a jednak moze byc przydatne. Scs bierze sie tylko life/mana lub mana/fhr Tak ogolem to poprawna i dobrze napisana 5/6 pozwól że odpowiem: ogólnie bardzo słuszne uwagi, z memorką niedopatrzenie, rzeczywiście powinienem dopisać o zbroi mrozu (sam taką używam) co do skillerów: uważam że próg 86 fhr jest osiągalny na tej postaci tylko i wyłącznie za pomocą skillerków, więc wg. mnie lepiej zrezygnować z life, na rzecz FHR, bo dzięki FHR uda nam się uciec z nalotu (np. tornadami) a mając nawet milion hp przy ciągłym stunie nic nie zrobimy. Brak FHR to podstawowy minus tej postaci. poza tym nie każdego stać na anniego 20/xx/xx i torcha 20/xx więc troche siły ze skillerów może się przydać Scs bierzemy najlepiej 11psn res/mana albo mana/fhr, psn res potrzebujemy b. dużo bo tylko obrażenia od trucizn, i otwarcie rany przelatuje przez naszą tarczę energetyczną. dzięki za konstruktywną krytykę pozdro. -------------------- Witaj Guest! Feel free to donate
|
|
|
|
Sat, 05 Dec 2009 - 19:45
|
|
|
FBI ![]() Użytkownik Postów: 352 Komentarzy: 0 Thanks: 1 * Pieczęci: 0 * Status: Offline Dołączył: 13 Oct 08 Forum Gold: 321.60 User: Nieznany Ostrzeżenia: (0%)
|
Ladna i przejrzysta taktyka^^
zawsze denerwowaly mnie takie soski..:f Moje male propozycje: zalozyc amu 20fcr (drogie ale oplacalne) i zamiast magefistow zalozyc frostburny? (ogromny kop do many -> 40%) 30 viper + 25griffo + 20amu + 20 arach + 10 jeden ring = 105 prog jest, wiecej many, a reszta w sumie taka sama (tylko drozsza To tylko takie moje pomysly, nie wiem, nie mialem tej soski:) po 2. wg. mnie kazdy build es powinien miec cos troche wiecej zycia.. es nie ma 100% wiec zawsze dostajesz jakies obrazenia na zycie, po 2 uchroni cie 'troche' od psn i ow. SKS life imho > sks str po 3. czy rbf 5/5 sa za tak wazne w tej sosce? nie lepiej wsadzic np. shael do griffona i vipera (bedzie +40 fhr) dzieki czemu latwiej prog osiagnac:) <-- taki moj kolejny chory pomysl Taktyka ogolnie 9.5/10 |
|
|
|
Sat, 05 Dec 2009 - 19:49
|
|
|
Użytkownik Postów: 172 Komentarzy: 0 Thanks: 1 * Pieczęci: 0 * Status: Offline Dołączył: 16 Feb 09 Forum Gold: 0.00 User: Nieznany Gildia: DT Ostrzeżenia: (0%)
|
ładna, przejrzysta strategia
|
|
|
|
Sat, 05 Dec 2009 - 19:49
|
|
![]() Członek mafii ![]() ![]() ![]() Użytkownik Postów: 2,674 Komentarzy: 24 Thanks: 317 * Pieczęci: 2 * Status: Offline Dołączył: 10 Jul 09 Forum Gold: 0.00 User: Elitarny Gildia: Brak Ostrzeżenia: (0%) ![]()
|
jak dla mnie dobre
CYTAT 2. magiczna koronetka +3 do zaklęć błyskawic chyba bez fcr to nie bedziesz mial progu :< i nie podoba mi sie ze tyle eq zes napisal raczej trzeba bylo napisac 1 konkretne eq. 4+/6 -------------------- ![]() Выход шлюха |
|
|
|
Sat, 05 Dec 2009 - 19:52
|
|
|
|
Ladna i przejrzysta taktyka^^ zawsze denerwowaly mnie takie soski..:f Moje male propozycje: zalozyc amu 20fcr (drogie ale oplacalne) i zamiast magefistow zalozyc frostburny? (ogromny kop do many -> 40%) 30 viper + 25griffo + 20amu + 20 arach + 10 jeden ring = 105 prog jest, wiecej many, a reszta w sumie taka sama (tylko drozsza To tylko takie moje pomysly, nie wiem, nie mialem tej soski:) po 2. wg. mnie kazdy build es powinien miec cos troche wiecej zycia.. es nie ma 100% wiec zawsze dostajesz jakies obrazenia na zycie, po 2 uchroni cie 'troche' od psn i ow. SKS life imho > sks str po 3. czy rbf 5/5 sa za tak wazne w tej sosce? nie lepiej wsadzic np. shael do griffona i vipera (bedzie +40 fhr) dzieki czemu latwiej prog osiagnac:) <-- taki moj kolejny chory pomysl Taktyka ogolnie 9.5/10 z amuletem 20 fcr niezły pomysł, chociaż jak sam wspomniałeś to jest droga zabawka life skillerki są drogie, ale zawsze mile widziane, ale wg. mnie w takiej kolejności: FHR>life>str(na szarym końcu, jak nie stać nas na dobrego anniego albo torcha) co do 3. sam się nad tym zastanawiałem, i shael w viperze nie jest złym pomysłem, o ile mamy dobry psn res (sam mam UMa w viperze), można też założyć treki zamiast mana boots, i wtedy mamy kopa do psn resa. ogólnie dzięki za pomysły, na pewno nie są chore, może komuś pomogą. jak dla mnie dobre CYTAT 2. magiczna koronetka +3 do zaklęć błyskawic chyba bez fcr to nie bedziesz mial progu :< i nie podoba mi sie ze tyle eq zes napisal raczej trzeba bylo napisac 1 konkretne eq. 4+/6 koronetka jest do precastu es Ten post został edytowany przez Kipcio: Sat, 05 Dec 2009 - 19:53 -------------------- Witaj Guest! Feel free to donate
|
|
|
|
Sat, 05 Dec 2009 - 19:57
|
|
|
FBI ![]() Na Odwyku Postów: 690 Komentarzy: 0 Thanks: 0 * Pieczęci: 0 * Status: Offline Dołączył: 23 Aug 09 Forum Gold: 0.00 User: Nieznany Gildia: Brak Ostrzeżenia: (80%) ![]()
|
ladnie opisane imo 9/10
-------------------- |
|
|
|
Sat, 05 Dec 2009 - 20:03
|
|
![]() Odwrócony ![]() ![]() Użytkownik Postów: 1,107 Komentarzy: 11 Thanks: 49 * Pieczęci: 0 * Status: Offline Dołączył: 19 Jun 09 Forum Gold: 623.19 User: Elitarny Gildia: TBF Ostrzeżenia: (0%)
|
strategia ładnie napisana
no i podoba mi się 9/10 i tak btw. CYTAT co ważne: nie kradniemy kasy, nie robimy NK, gramy fair play -ee... tam bez przesady jak gówno sie panoszy to trzeba skrócić smycz... -------------------- If you would be a fish, I would be a fish
|
|
|
|
Sat, 05 Dec 2009 - 20:06
|
|
![]() Odwrócony ![]() ![]() Na Odwyku Postów: 1,324 Komentarzy: 0 Thanks: 1 * Pieczęci: 0 * Status: Offline Dołączył: 23 Jun 09 Forum Gold: 1.00 User: Nieznany Ostrzeżenia: (100%)
|
Mi sie podoba..
Nie ocenie, ale podoba mi sie :* -------------------- ![]() . King is back x,x |
|
|
|
Sat, 05 Dec 2009 - 21:53
|
|
![]() Użytkownik Postów: 174 Komentarzy: 0 Thanks: 5 * Pieczęci: 0 * Status: Offline Dołączył: 19 Apr 09 Forum Gold: 9.00 User: Nieznany Ostrzeżenia: (20%)
|
A według mnie pozwolę się wyrazić zajebista:) 9.5/10
-------------------- |
|
|
|
Sat, 05 Dec 2009 - 22:43
|
|
![]() Członek mafii ![]() ![]() ![]() Użytkownik Postów: 2,021 Komentarzy: 32 Thanks: 135 * Pieczęci: 1 * Status: Offline Dołączył: 05 Feb 09 Forum Gold: 220.00 User: Elitarny Gildia: CoH Ostrzeżenia: (40%) ![]()
|
Ta strategi mi się bardzo podoba! Może zrobie taką soso na przyszłość
Daje 10/10 i 5 Gwiazdek -------------------- ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
| Aktualny czas: Friday, 18 May 2012 - 01:14 |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||